Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

woensdag 18 december 2013


Sédhiou – Bignona 87km, dinsdag 17 december

 

Prima geslapen in mijn Afrikaanse waterbed. Wel eentje met o% stabilisatie en een aantal flinke luchtzakken. Lekker ontbeten in het hotel. Het eigenaarsechtpaar vormde  een bijzondere combinatie, zij kwam uit Korea, hij uit Senegal, maar wel erg vriendelijk. Er liep zeker 6 man personeel rond, hoe de taken verdeeld waren, geen idee.

Niet te vroeg vertrokken i.v.m de vermeende veiligheid. Vanuit Sédhiou meteen een laterietweg op, dat is een soort gravel, het grootste gedeelte van deze weg was redelijk goed, je moet wel altijd uitzoeken waar de weg het beste te berijden is, dat is zeker niet altijd rechts. Auto’s rijden er nauwelijks.

 
De weg voerde door prachtige bossen en hier en daar zie je dan de apen de bomen in stuiven en voor je vliegen vogels in alle kleuren van de regenboog. Halverwege even geluncht in een dorpje, dwz stokbrood met mayonaise en een stuk watermeloen, je bent dan al snel 0,25 cent armer.

In de dorpen is het brood duurder dan in de stad denk ik. De kinderen kwamen me heel beleefd een handje geven en dat gebeurd niet vaak, tijd om mijn goodies tevoorschijn te halen. Voor elk kind een ballon, ik heb er 200 bij me dus die gaan niet zo snel op. Helaas gaan ze wel snel kapot.

Verder maar weer naar Marsassoum, waar ik met een veerpont een flinke rivier moet oversteken.



Er vaart ook een piroque, dat is een soort kano, waar ze zeker 20 personen en bijvoorbeeld een motorfiets in proppen, de gelaatsuitdrukking vsn de passagiers spreekt boekdelen, niemand kan zwemmen en de boot is niet zo best, er zit voortdurend iemand te hozen.

Voordat ik het veer op kan, wordt je geregistreerd door een miltaire post. Aan de overkant nog 7 km hobbelen en dan de laatste 17 km verharde weg naar Bignona. Snel een hotelletje gevonden, helaas werkt het beloofde internet niet. Verder is het een prima en niet te duur en vooral schoon hotel.

 

Ziguinchor, woensdag 18 december

 
 
 


Vandaag een rustdag en een gelegenheid om met een taxi  naar Ziguinchor te gaan. Ziguinchor is de hoofdstad van de Casamanche, wat een geïsoleerde ligging heeft t.o.v. de rest van Senegal.

Je moet altijd door of om Gambia heen om hier te komen, door Gambia betekent een lange reis over niet al te beste wegen en altijd oponthoud bij een veerpont.

Er vaart wel een boot naar Dakar, de oude boot, de Joola is in 2003 voor de kust van Gambia gezonken, waarbij meer dan 2000 mensen verdronken. De nieuwe boot schijnt wat betrouwbaarder te zijn.

Het zou een leuk plaatje kunnen zijn.................

De kathedraal van Ziguinchor
Met een beetje onderhandelen heb ik een taxi voor me alleen en die blijft wachten in Ziguinchor. Er is niet zo heel veel te zien, veel vergane koloniale glorie, maar toch aardig om er een keer te zijn geweest.. Bij terugkomst het campement le Kelediang in Kafoutine gebeld, ze verwachten me en ik krijg een escorte vanaf Café Couleur, zodat ik een stukje binnendoor kan. Het campement wordt gerund door een Nederlands-Senegalees stel.
 
Grtz
 
Gerrit

 

 

1 opmerking:

Anoniem zei

Weer mooie foto's!

Take care.

Grts Steef