Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

dinsdag 3 september 2013

Barcelona Goirle: De kop is er af

Llauro 3 september 2013,

Beste allemaal,


De kop is er af. Na een voorspoedige vliegreis en een hostel overnachting en de treinreis naar Girona eindelijk op pad. In Girona eerst nog 2 gasflesje gekocht, ik kook deze trip op campinggaz, is toch gemakkelijke en schoner en campinggaz is in Europa goed te verkrijgen.

Op maandag 70 km gefietst waarbij tijdens het laatste stukje al wat geklommen moest worden (in totaal 521m) Maar ook weer flink wat dalen, dus echt opschieten deed het niet. Ik fiets mbv een beschreven route die ik in hardcopy en in mijn GPS bij me heb.
Wild gekampeerd en daarna vanmorgen (dinsdag) om 08.30 opgestapt.



Muesli met verse bramen als ontbijt
Vandaag was het vrijwel de hele dag klimmen in totaal 1021. Bij de grens met Frankrijk hield de verharding op. Er stonden wat borden in het frans, niet "Bienvenue en France" of iets dergelijks. Het goede was dat de afdaling begon, eerst over de hobbels, daarna via haarspeldbochten die zo steil naar beneden draaiden, dat ik blij was niet de andere kant op te moeten rijden.

De Spaans/Franse grens. 


Ik zit nu op een camping in Llauro, dus mijn wasje is weer gedaan en ik heb lekker gedouched. Morgen begint het met een flinke afdaling en vervolgens gaat het op en neer,
Camping in Llauro
Grtz

Gerrit

3 opmerkingen:

gert zei

Goedemorgen amigo,
ben je weer op pad, een hele goede reis.
Ik ga 11 sept. weer vliegen naar Gambia en motor terug.
Veel fietsplezier en hou het een beetje droog !!
Gert Colenbrander

Anoniem zei

Ziet er afwisselend uit (goede en minder goede wegen). Succes in Frankrijk en leuk je weer van afstand te kunnen volgen op deze manier.
Chers,
Marc Jansen

John zei

Gerrit, geweldig om weer je reis verhalen te lezen en je foto's te zien. Groeten vanuit de BAD kamer