Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

woensdag 5 oktober 2011

5 oktober Akcaabat - Trabzon 13 km

Beste allemaal,


Vandaag 1 piepstukje naar Trabzon. Ik blijf hier een aantal nachten, slaap in hotel Nur. Vanmorgen zitten kletsen met een fietser uit Ierland, die aan het proberen was om een visum voor Iran te krijgen, maar dat lukte maar slecht. (hier is een Iraans consulaat). Hij verdient zijn reizen met kersenplukken, hij vertelde dat hij tot €500 per dag verdiende met kersenplukken, zowel in Canada !!?? als in Australië, via Teheran zou hij nu naar Australië gaan want daar is het dan kersenplukseizoen......
Ik ga morgen naar het Sumela klooster, wat op de werelderfgoedlijst staat. (met de bus), ook ga ik elke dag naar het postkantoor om te kijken of mijn nieuwe banden er al zijn (vandaag in ieder geval nog niet)

Trabzon is wel  en verzamelplaats van reizigers, want ik kwam ook een nederlands fietspaar tegen (die vrijdag het vliegtuig pakken naar Nederland. Ze hebben mij hun reservebinnenband gegeven, dus die heb ik dan maar alvast.

Reacties: Bedankt voor de leuke reacties. Ik heb mailtjes ontvangen dat het niet lukt om een reactie te plaatsen. Als je kiest voor de optie: Anoniem, dan lukt het wel.

Groetjes,

Gerrit

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Het ziet er allemaal heel mooi uit daar! Hopen dat je banden snel binnen zijn en dat je materiaal dan weer in orde is. Veel plezier in Trabzon! Groetjes,

Chantal en Marc

Rens zei

Hoi Pap,

Leuk dat je ook andere reizigers tegen komt. €500,- per dag voor kersenplukken?? Daar moeten we misschien maar een keer samen een maandje naartoe gaan!
Geniet de komende dagen van de omgeving daar.

Groetjes Rens en Anoek

(woordverificatie en dan naam invullen bij naam/url doet het nu ook!)

Anoniem zei

Hi pap, geniet van je vrije dagen, kelly en ik nemen morgen ontslag en gaan kersenplukken... :-) grts Steef & Kelly

Anoniem zei

Hoi Gerrit.
Ik lees dat het, op een paar lekke banden goed gaat. Hebben ze daar geen Turken of Polen om kersen te plukken want die het voor half geld.
Mijn nieuwe fiets is er.
Veel plezier en goede reis.
Ad