Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

maandag 18 april 2011

zondag en maandag 17 en 18 april

Beste allemaal,

De laatste twee dagen flink de toerist uitgehangen, gistern met de bus naar Afrodisias geweest, daar is een romeinse opgraving met een prachtig nog vrijwel onbeschadigd stadion. Ook het museum was erg mooi.
Vandaag de travertijn rots opgeweest, op mijn blote voeten, wnat de schoenen moeten uit. Boven de restanten van Hierapolis bekeken, ook weer een enorme romeinse stad. Beide opgravingen maar zeker ook de rits waren zeer de moete waard om te bezoeken, maar ik heb nu wel het gevoel genoeg oude spullen te hebben gezien en heb weer zin om te gaan fietsen. Dat gaat morgen dan ook weer gebeuren. Het is bijna 700 km naar Capadocië Ik denk daar inclusief 1 rustdag 10 dagen over te gaan doen. Ik kom morgen wel in een ander stuk Turkije. Het wordt eerst klimmen naar 1000meter hoogte en dat blijft dan zo ongeveer op die hoogte. Er zullen wat minder dorpen zijn. Ik ben benieuwd. Mijn route voert langs Dinar, Isparta, Egirdir, Aksehir, Ilgin, Konys, Aksaray naar Nevsehir en die laatste plaats ligt dan feitelijk al in Capadocië.
Het hotel hier is wel gezellig, allemaal individuele reizigers. Een Duits en een Engels stel en een Australische die op haar moter de wereld rondgaat, ze is via Japan, Sibiërie, Mongolië naar Europa getrokken en ze gaat nu via Spanje en Portugal naar Canada. De motor wordt als vracht overgevlogen......
Dus verhalen genoeg ´s avonds aan tafel.
Ik moet met uploaden van foto`s een beetje zuinig aan doen want ik heb mijn Picasa limiet bereikt en kan ook weer door Turkse beperkingen geen opslagruimte bijkopen.

Groeten,
Gerrit

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha ouwe toerist!

Klinkt erg leuk en mooi allemaal, succes met je klim en ben benieuwd of dat het 'andere' stuk Turkije ook mooi is!

Grts Steef

Rens zei

Ik zie dat je er toch een dag extra fietsen van hebt gemaakt 9 dagen en 1 rustdag i.p.v. 8 dagen en 1 rustdag, zal wel met de klim te maken hebben.. Succes als je morgen weer op de fiets stapt!

Grt. Rens

Anoniem zei

Ha Oom! Leuk om je verhalen te lezen! Heel veel succes weer met de volgende etappes.
Groeten, Quinten

Anoniem zei

Hey Gerrit, je zou ook een Picassa account onder een andere naam kunnen openen

John