Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

zondag 10 april 2011

Zondag 10 april Gelibolu - Truva (Troje)

Beste allemaal,

Vandaag een beetje lazy dag, vanmorgen normale tijd op gestaan en uit mijn schimmelkamer vertrokken.
Ontbeten bij de veersteiger en toen aan boord gegaan van de ferry naar Lepsaki. Dat wil zeggen, 10 minuten toen moest ik er weer af, want de boot bleek een defect te hebben, dus de volgende, er zijn er genoeg.
Toen we net vertrokken waren zwommen er net een heel stel dolfijnen voorbij, het was een mooi gezicht, later zag ik er nog meer. Verder van Lapseki naar Cannacele, daar in een heel groot wiunkelcentrum een Whoppermenu gegeten en op zoek gegaan naar een goede zonnenbrandcreme, want ik ben zo rood als een kreeft. Ik heb wel iets bij me can Care plus factor 30, maar ik heb gisteren niet gesmeerd en dan helpt het zeker niet. Van Cannekel door gegaan naar Troje. Er ziaten nog flinke klimmetjes in, in totaal was het vandaag op 64 km nog 663 meter klimmen, gelukkig ben ik ook weer net zoveel gedaald, want ik zit hier nu op 88m. Troje is een ruïne uit verschillende tijden, de laatste dateert uit de Griekse tijd. Een duitse archeoloog heeft hier het verhaal met het paard gesitueerd, echte bewijzenzijn er nooit gevonden, de lokale horeca weet echter 100% zeker dat de geschiedenis met het paard van Troje hier ook echt gebeurd is.
Ik slaap nu in iets meer sterren hotelletje voor 40 Lira, nog niet veel maar wel 6x zo beter als afgelopen nacht. Groeten,

Gerrit

NB de laatste foto`s staan ook weer in het album.

2 opmerkingen:

Rens zei

Je schiet al lekker op, maar op je route te zien komt er nog een flinke klim aan! Hier is het ook mooi weer, lekker zonnetje en zo'n 18-20 graden. Mooi om die paarden te zien! Geniet er nog van!

Anoniem zei

Even aanvulling op rens zijn reactie, het mooie weer is hier morgen voorbij hoor... maar smeer maar goed, want anders kunnen we de vellen van je aftrekken zodra je thuis bent, fijn dat je goed geslapen hebt, niet meer tussen de schimmel :-) en thnx weer voor je verslag en leuke foto's!

Grts Steef