Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

zaterdag 23 april 2011

zaterdag 23 april Konya "Dansende Derwisjen"

Elke zaterdagavond wordt in het culturele centrum van Konya de ceremonie van de dansende derwisjen opgevoerd, dus ik had geluk. Het centrum is feitelijk een enorm groot overdekt amphitheater met plaats voor een paar duizend bezoekers. De voorstelling is gratis en gaat vooraf door een uitleg (van een half uur) over de geschiednis van de derwisjorde. Daarna begint de ceremonie, erg mooi en erg indrukwekkend.
Voor de video´s: http://www.youtube.com/watch?v=d2NwuVzd-g4 en                          
                          http://www.youtube.com/watch?v=xxu-bcLwrbU
Groetjes,

Gerrit

3 opmerkingen:

Anoniem zei

GAAF!!!

Anoniem zei

dat was trouwens van mij

JOhn

Rens en Anoek zei

Hoi Pap,
Leuk om je vandaag even gesproken te hebben terwijl wij met zn alle aan de paasbrunch zaten, was je er toch ook een beetje bij! Veel plezier nog het laatste stuk.
Grt. Anoek en Rens