Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

donderdag 7 april 2011

Donderdag 7-6-2011

Beste allemaal,



Ik ben nu in Iderne in Turkije, vanmorgen om 5.00 al wakker geworden van de oproep voor het gebed
en ik was nog wel in Griekenland, maar dan wel heel dichtbij Turkije. Als je een keer een echte grensovergang wil zien dan is Griekenland - Turkije toch wel een heel bijzondere. Aan beide zijden veel militairen die heen en weer paraderen, je mag vooral geen foto´s maken. Ze vertrouwen elkaar echt niet.
Dan zit je ineens in Turkije, de mensen zijn in ieder geval een stuk vriendelijker dan in Bulgarije, want soms lijkt het net of je daar  in een openlucht gevangenis rond fietst, wat een boevenkoppen.
Wat in Turkije wel weer apart is, is het feit dat ik mijn eigen blog niet kan lezen, (in het Turks verschijnt er dan de tekst: Door een gerechtelijk bevel niet toegestaan. Gelukkig kan ik wel berichten invoeren en anders doet Nienke het via de SMS. Ook zal ik zo dadelijk mijn fotoalbum bijwerken en van de nodige bijschriften voorzien verder heb ik voorgaande berichten weer bijgewerkt, zodat je als je dat wil alles nog een keer moet lezen (deze keer wil ik geen opmerkingen horen John!) Ik kan trouwens ook al jullie reacties lezen, bedankt. Vandaag even goed uitrusten en morgen op weg naar Eceabat en dan oversteken naar Cannakele, naar Eceabat is het nog 220 km, bij Cannakle ga ik even het paard van Troje bekijken, men beweert dat daar de slag bij Troje is geweest (het VVV in ieder geval)
Omdat het vandaag mijn rustdag is heb ik maar 16 km gefietst, slaap in een hotelletje, waar wel alles werkt.

Groeten Gerrit

4 opmerkingen:

Rens zei

Hoi pap, leuk om weer te lezen en de foto's te bekijken. Zo'n tunnel doorfietsen lijkt me geen pretje als er ook auto's doorheen scheuren. Maar volgens mij krijg je nu in Turkije mooier weer, de lucht is blauw in ieder geval! Ik hoop dat ze je vanuit de moskee met hun Allah Akbar een beetje laten slapen. Veel plezier nog!

Anoniem zei

hoi,
leuk die foto's!
xxx

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Net je foto's weer bekeken; ziet er allemaal wel gaaf uit. Soms even afzien in kloosters onderweg....maar dat mag de pret niet drukken. Geniet van de route in Turkije! Groetjes,
Marc en Chantal

Anoniem zei

Hi Pap,

Proficiat met je dochter! :-)

En we houden je foto's en verhalen scherp in de gaten!

Grts Steef