Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

donderdag 21 april 2011

Donderdag 21 april Egirdir - Sarikikaraagac 90km

Beste allemaal,


Vanmorgen na het ontbijtje vertrokken uit Egirdir. Het hotel lag op een schiereiland in het meer. Ik moest langs het meer en de weg ging daar behoorlijk op en neer (dat rijmt). Ook had ik nog een flinke wind tegen. Al met al zat het niet echt mee. Ik speelde al half met de gedachte om in mijn tentje te overnachten, maar het is hier behoorlijk koud, de hele dag kwam de temperatuur nauwelijks boven de 10°C. Om te fietsen is dat trouwens prima, ik moet er niet aan denken dsat 25° is of warmer, vandaag was het alles bij elkaar toch nog bijna 700meter klimmen. Nog even een visje gegeten onderweg, alabalik heet dat hier. Ik kwam ook door de appelstreek van Turkije, heel veel boomgaarden natuurlijk maar ook op- en overslagplaatsen.
Ik ben nu in Sarikikaraagac (die gaat ook in de verzameling rare plaatsnamen). In het dorp aangekomen vroeg ik bij een kantoortje waar een hotel was, na twee koppen thee reed iemnad mij vooruit naar een spiksplinter nieuw hotel, maar dat was gelukkig gesloten, verder naar een oud hotel. Ik zit nu weer op mijn normale prijspeil (30TL (=€15,-) incl. kahvalti = ontbijt. Morgen een beetje kalm aan naar Beysihir en dan naar Konya. Na Konya verwacht ik dat ik niet meer tussen de bergen hoef door te slingeren, want ik ga morgen meer naar het zuiden dan naar het oosten en vandaag ben ik meer naar het noorden gegaamn dan naar het oosten.

 Ik zit nu in een internetcafé en heb ook een stel foto´s geupload.

Groetjes,

Gerrit

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat je weer een goede slaapplek hebt kunnen vinden!

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Wat ben je al weer ver. Wat leuk om zo veel te zien en zo veel mensen te ontmoeten.
van Pasen is zeker niets te merken in Turkije.

groet

Albert