Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

dinsdag 5 april 2011

05-04-2011

Wat een koude nacht was dat in het diepvriesklooster. Voor ik vertrok en toen ik buiten in het zonnetje mijn ontbijt zat te eten, zag ik de non over de galerij voorbij schuivelen richting de kapel. Ik ben nog even gaankijken wat ze aan doen was, en ja hoor, om 08.15 stond ze weer achter de bijbel met een hoog stemmetje te zingen. Om 08.30 zat ik dik ingepakt op de fiets voor de afdaling. Het vervelende was wel dat ik daarna ook weer omhoog moest met nog eens 300 meter extra. Boven lag er hier en daar nog wat sneeuw. De pas heet de Shipkapas en is in Bulgarije wereld beroemd, omdat ze daar rond 1877 de Turken hebben verslagen, na 500 jaar bezetting. Ze zijn daarbij geholpen door de Russen, die later nog een paar 100 meter hoger een enorm monument hebben gebouwd. Ik had geen puf om daar even te gaan kijken.
Het is een onwaarschijnlijk gebouw: http://www.buzludja.com/EN/history.php
Daarna afdedaald naar Shipka aan de rand van de rozenvallei met enorm veel Thracische grafheuvels, sommige heuvels zijn zo´n 60 meter hoog er zijn daar heel wat schatten gevonden.
Daarna door naar Kazanlak en verder naar Stara Zagora, dan nog wat klimmetjes en toen kwam ik in vlak terrein, onderweg nog wat gegeten, drie gerechten voor 5 Leva ongeveer € 2,50. Nog iets doorgereden naar en bosgebiedje ten noorden van Jastreovo, N:42-17'.29.4'' O:25-39'.55.2''. en daar mijn tentje opgezet.
Ik heb 102km gefietst, grote verschillen in temperatuur van  4 graden tot 26 graden.
Ik zit nu op 161m hoogte maar heb vandaag 975m geklommen.


Gr. Gerrit

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi daddy! Op naar het mooie weer en naar Turkije of Griekenland? We hopen dat het wild kamperen toch rustig is verlopen :-)

Toytoytoy

Grts x Steef en Kelly

Anoniem zei

Hoi Gerrit, Ik dacht dat je eind april pas weer zou gaan fietsen maar ik hoorde van John (AJO/BAD) dat je al weer onderweg bent. Ik ga je weer volgen. Veel succes!

AJO/BOR