Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

vrijdag 20 augustus 2010

Dag 8 Vrijdag 20 augustus Saliste - Carta

Precies een week onderweg. Vanmorgen bij het betalen op de camping, bleek dat de campingeigenaar in oktober naar Goirle kwam en niet voor het eerst. Het dorpje waar ik was, Saliste, is een van de adoptiedorpen van de Goirle stichting Hulp aan Roemenië. We hadden ook nog gezamelijke kennissen in Goirle. Heel grappig.
Toch maar vertrokken over binnendoor weggetjes, want gisteren had ik een flink stuk over de grote weg gereden en dat beviel niets. Het uitzicht was prachtig, je fiets door een soort van agrarisch open luchtmuseum, hooien met de hand en met paard en wagen is heel gebruikelijk.
Daarna in Sibiu nog even een foto gemaakt van een bruidspaar, als je er in Nederland (als vrouw) zo bij loopt dan weet iedereen bijna zeker wat je beroep is. Hier schijnt dit gebruikelijk te zijn.
Toen ik Sibiu uitfietste, reed ik een andere fietsreiziger achterop, een Japanner, we hebben een paar uur samen gefietst, zijn Engels was niet fantastisch. Hij was begonnen in Istanbul en was op weg naar Frankfurt.
Na een tijdje scheidden onze wegen en ging ik weer een stukje binnendoor om op de camping in Carta te kunnen komen, na een paar dorpjes hield de weg zo onmgeveer op, ik was al gewend om over karresporen te rijden, maar dit was nog veel slechter. Na verloop van tijd bleek ik gelukkig nog steeds op het goede spoor te zitten en had veel plezier van mijn ATB tochtjes in Nederland. Het uitzicht was overigens prachtig.
Na een tijdje toch maar weer op de grote weg gaan rijden en op de camping "De oude wilg" aangekomen.
(Nederlandse vrouw getrouwd met Roemeen) Morgen blijf  ik hier om wat uit te rusten en mijn blog bij te werken. (Ze hebben hier draadloos internet / ideaal). Daarna door de bergen in.
Toch nog bijna 75 km gefietst vandaag-

Route: Saliste naar Carta

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om te lezen!

Anoniem zei

Gerrit,
Was leuk gisteren om je op skype te zien in een donkere uithoek van de wereld! Gelukkig heb je het goed naar je zin. Succes de komende dagen en geniet er van. Groetjes,

Chantal en Marc

Anoek & Rens zei

Hé Gerrit,

Jeetje, wat leuk om alles te lezen! En die foto's geven ons wel een goede indruk van wat je meemaakt. Het moet echt ongelofelijk zijn wat je meemaakt. Je maakt behoorlijke afstanden. We wensen je heel veel plezier en succes verder. Dikke kus!
Anoek en Rens