Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

maandag 23 augustus 2010

23-08-2010

Hoi allemaal,

110 km gefietst ik zit nu 20km te zuiden van Pitesti. Het is droog en 29 graden. Ik zit nu op 250m hoogte en heb vandaag 364m geklommen.
Toen ik om mijn kaart stond te kijken werd ik aangesproken door een echtpaar op een kar met paard. Ze vreoegen of ze me ergens mee konden helpen. Ik antwoordde met mijn " Hoe en wat Roemeens boekje" dat ik een tent had en slaapplek zocht. Rij maar achter me aan zei de man, na 5 km, werd de fiets opgeladen en gingen we wverder.  Na nog 5 km kwamen we in een Roma (zigeuner) dorpje. Ik vertrouwde het niet echt, maar de mensen waren bijzonder vriendelijk. Ergens ging op een bepaald moment een poort van een klein boederijtje open en kwamen we op een erf vol met kippen, ganzen en honden. Gekookt werde er op een zelfgemaakte kleioven met houtvuur en ik sliep in het door het echtpaar afgestane bed. Ik was het die avond de afleiding voor het halve dorp iedereen moeste even komen kijken. De foto' s deie ik bij me heb van Annemieke en de kinderen doen wonderen, want als je " familie" vader bent heb je behoorlijk aanzien.

24-08-2010

's Morgens werd ik na een kop koffie, onder escorte van de enige auto in het dorp uitgeleide gedaan tot het begin van het asvalt, dat was best handig want op deze manier werden de honden (die je in Roemenie meer ziet dan vliegen) weggejaagd.

Ik zit dit nu te tikken in Gaesti en en kan hier de foto' s van de Transfagarasan publiceren, de foto's van mijn logeerpartijtje moeten nog even wachten. Ik ga zo verder richting Giurgiu aan de Donau. Ik denk niet dat ik dat vandaag ga halen, ik hoop in Bulgarije weer een stel foto' s te kunnen oploaden,

Groetjes,

Gerrit

2 opmerkingen:

Anoek zei

Hoi, hoi,

Jeetje, wat een belevenis! Het moet erg bijzonder zijn als je zo opgevangen wordt door de mensen daar. Ik kan me voorstellen dat je op dat moment niet weet wat je overkomt. Erg leuk om zo toch een idee te krijgen van wat je meemaakt en ervaart.
Ik vind het te gek!

Heel veel groetjes,
Anoek

Anoniem zei

Hoi Gerrit,
Wij hebben je site bekeken en vinden je heel stoer. Helemaal geweldig zeg.
Leuk dat wij je nu kunnen volgen, Annemieke zit nu hier en heeft het een en ander laten zien.
We gaan je zeker verder volgen, wij wensen je een hele mooie reis.
Harrie en Els Snels