Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

zondag 1 april 2012

Roswell, 1 april 2012

Beste allemaal,

Gisteren van Carizozo naar Fort Stanton gefietst.
Fort Stanton

In Fort Stanton rondgekeken en daarna rustig naar een camping die valk bij lag, in totaal 54 km gefietst. Fort Stanton is actief geweest om de Indianen onder de duim te houden, daarna is het Buffalo bataljon daar gelegerd, dit bataljon werd bemand door Afro-americans, daarna was het een TBC hospitaal voor US Navy militairen. In de tweede wereldoorlog waren er ca. 500 Duitse burgers geinterneerd, die waren gered door een Amerikaanse schip nadat hun schip was getorpedeerd door een Engels schip.
Camping Ruimzicht
Op de camping was het niet erg druk, ik was de enige gast. Er is dan altijd wel een host, een oude dove baas, met zijn drie honden.
Vannacht was het dan behoorlijk fris, -3°C.

Fort Stanton -Roswell 102 km.
Vanaf Fort Stanton gaat het vrijwel constant bergaf, je komt dan eerst door Lincoln, een nationaal monument en dat allemaal, omdat ze daar Billy the Kid hebben laten ontsnappen.
Billy ontsanpte uit het raam linksboven
Alles hebben ze netjes gerestaureerd in de stijl van toen.
Ongeveer 10 km voor Roswell werd ik achterop gereden door een oudere fietser die me vroeg of ik naar Peggy Bohlin op weg was. (dat is mijn Couchsurfhost), dus ik had een soort van welkomst escorte.
Ik moets wel flink doortrappen, hij was op zijn racefiets en het was de warmste dag tot nu toe: 40°C.
Zit nu bij de Familie mijn blog bij te werken.
Ik ga morgen niet verder in de richting van Texas, maar naar het zuiden, naar de Carlsbad Caverns. Dat moeten bijzondere grotten zijn. Ik heb tijd genoeg, dus ik maak een klein ommetje.
Ben benieuwd of ik nog iets bijzonders zie vannacht......., want het is wel echt UFOland hier.
http://www.youtube.com/watch?v=W-vDkO5b0po

Verder staan ook weer de laatste foto´s in het album.
Groetjes,

Gerrit

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd naar de UFO foto's

John

José en Albert zei

Hoi Gerrit,

Wat een mooie foto's! Wel eenzaam op de camping. Maar wel mooi uitzicht!

groet

José en Albert