Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

dinsdag 13 maart 2012

Maandag 12 en dinsdag 13 maart El Centro - Blythe

Beste allemaal,


Maandag:
Erg vroeg op, mijn hosts Brian en Angela zijn al om 06.00 aan het sporten. Na een goed ontbijt en een afscheidsfoto brengt Brian mij naar een supermarkt ende uitvalsweg naar mijn route.
Ik zit in een gebied dat een flink eind onder zeeniveau ligt. In Brawly tref ik een beetje sippe canadese fietser,
hij houdt min of meer gedwongen door knieklachten een rustdag. Na Brawly is er over een afstand van 140km , maar één winkel, dus ik moet flink inslaan, want het ik kom in een stuk woestijn terecht dat alle eigenschappen van een woestijn in zich heeft, dor verlaten en warm, 35°C. Halverwege tref ik zandduinen. Ik ben dan in Gecko road, een camping met afmetingen van de halve provincie Utrecht waar in het weekend 10.000 amerikanen recreëren, met hun quad, trikes etc. Ik drink daar even een colaatje en ga weer verder.
Vervolgens kom ik bij de winkel in Glamis en tref daar Jim een fietser uit San Diego, we komen elkaar nog verschillende keren tegen.

Na Glamis kom ik in de Chocolate mountains en aan het einde van de Chocolate mountains vlak voor Palo Verde zet ik mijn tentje op 117km is wel genoeg voor vandaag.



Dinsdag.
De laatste stukje Chocolate mountains en dan kom ik in Palo Verde weer een groen stukje, omdat daar de Colorado rivier zijn stroomgebied heeft, bij een camping kom ik Jim weer tegen, hij is net opgestaan.
De camping heeft zo ongeveer net zoveel faciliteiten als mijn plek in de bergen, alleen de camping ligt iets dichter bij de snelweg.



Na 57 km kom ik in Blythe bij de Bit&Tackleshop hier kan ik via de Warmshowerlist overnachten.
Het blijkt no een gezellige avond te worden, voor heel veel wat oudere locals is dit de place to be voor een pilsje en ik moet goed uitkijken wil ik niet met hoofdpijn morgen op mijn fiets zitten.


Dit was het weer morgen ga ik in de richting van Quarzsite en verder naar Presscot . Ik zit dan al weer in Arizona.
Ik denk dat het wel even zal duren voor ik mijn blog kan bijwerken, maar ik zie wel, voorlopig gaat alles prima,

Groetjes,

Gerrit

PS: Ook mijn fotoalbum is weer bijgewerkt.

4 opmerkingen:

Nienke zei

Lieve pap,

Leuke verhalen, het is toch wel weer heel anders dan je andere fietstochten. Het klinkt allemaal wel goed, biertje, chocolade bergen ;-)...
Veel plezier, maar wel goed drinken en smeren in de hitte!

xx

Rens zei

Hoi Pap, dat zijn mooie foto's, dat is wel even een andere omgeving dan de route naar China. Je bent alweer een week onderweg, geniet er nog van en tot de volgende blog! Grt. Rens

Sjoerd zei

Hoi, wat een gaaf gebied zeg! En je tentje valt mooi weg tdgen die achtergrond... Lars zijn eerste tandje is vandaag doorgekomen! En hij huilt er niet eens om! Nog een goede reis verder.

Gr. S+K+L

Albert zei

Hoi Gerrit,

Het ziet er weer allemaal prachtig uit. En erg mooi weer zo te zien.
Leuk dat je vanavond belde.

succes verder

Albert