Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

vrijdag 7 oktober 2011

7 oktober Trabzon - Findikli

Beste allemaal,


Vandaag flink mijn best gedaan precies 150 km gefietst. De weg was enorm vlak en geen wind.
De hele dag aan mijn linkerhand de Zwarte zee en aan mijn rechterhand eerst nog hazelnootbossen en later theeplantages. Ik weet sinds een paar jaar waar Abraham de mosterd vandaan haalt, maar nu weet ik ook hoe de Turken aan hun thee komen.

Elke plaats heeft wel een theedrogerijen/fabriek. In Arakli stuitte ik nog op een F-5 op een sokkel bij een theeterras, volgens mij geen oud-luchtmachter.

Morgen mijn laatste 40 Turkse kilometers, ik heb dan in totaal 2500 km in Turkije rondgereden (met de vorige reis er bijgeteld). De kilometerstand van deze reis staat nu op 680km en ik heb in totaal 4526 m. geklommen.
Het is morgen nog geen 60km fietsen, ik hoop voor de middag in Batumi te zijn, dan heb ik nog even de tijd om de stad te verkennen en kan ik zondag gewoon weer verder. Ik ga niet door de bergen, je ziet hier al heel wat sneeuw liggen. (zie fotoalbum) Ik denk dat dat in Georgië wel niet minder zal zijn.


Groetjes,

Gerrit

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is inderdaad geen Nederlandse NF-5 Gerrit. Veel succes met je volgende etappe. John

Quinten zei

Ha Oom! Stoere verhalen weer hoor, leuk ze te lezen. Succes met de laatste Turkse loodjes!

Anoniem zei

veel te ver gefietst!! Let goed op jezelf en vergeet niet om je heen te kijken. x A