Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

donderdag 13 oktober 2011

13 oktober Khunevi - Gori 71 km

Beste allemaal,

Vanmorgen rond 5 uur vielen de eerste druppels, niet veel later begon het te gieten. Het werd nat opbreken.
Eerst nog flink klimmen, boven bleek de tunnel gesloten en kreeg ik nog een keer 100 hoogtemeters voor mijn kiezen, boven even lekker gewarmd bij een kacheltje en een ontbijt, daarna was het afdalen naar Khashuri en daarna verder naar Gori.

Vlak voor Gori was het nog een keer een lange klim en ik kwam door en door nat in Gori aan. Mijzelf maar een keer verwend , door het enige hotel te nemen dat een beetje westerse standaard kent, ik kan hier mijn tent en alles mooi drogen.
Na een douche even de stad in geweest. Dicator Josef Stalin is hier geboren, er is nog steeds een museum en ook zij ouderlijk huis staat hier. Er is netjes een paleisachtig iets omheen gebouwd.

Ik ben niet in het museum geweest er schijnen nogal wat dingen te ontbreken over Josef, zo ongeveer alles waarvan wij vinden dat niet goed was. Volgens mij is dat nogal wat.
Op weg naar het Stalin museum kom je over het plein, waar in 2008 een nederlandse cameraman uit Goirle dodelijk is getroffen door een granaat tijdens het conflict om Zuid-Ossetië.

Morgen door naar Tbilisi en dat wordt mijn laatste halte in Georgië. Ik blijhf daar in ieder geval twee nachten, om mijn  stukje dor Azerbaijan  voor te bereiden en natuurlijk om de stad en/of de omgeving te verkennen.
Als laatste nog, als je ooit een telefoonkaart in Georgië wil opwaarderen, moet je deze tekst laten lezen.
Je moet wel je eigen (georgische) telefoonnr gebruiken en niet de mijne.


Groetjes,

Gerrit

NB: Meer foto's in het album

2 opmerkingen:

Anoniem zei

We werden al jaloers op het mooie weer dat je had, maar nu toch een flink nat pak gekregen... wel jammer natuurlijk! Mooie foto's, geniet van je hotel!

Grts Steef en Kelly

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Je bent al weer een flink stuk op weg! Hopen dat het weer snel een beetje beter wordt. Omgeving is wel echt mooi, aan de foto's te zien. Echt bijzonder dat je op plekken komt waar de meeste vakantiegangers nooit zullen komen. Geniet er van! Groetjes,

Chantal en Marc