Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

vrijdag 27 augustus 2010

Donderdag 26 en vrijdag 27 augustus ---- Gestopt -----

Totale gefietste route Boedapest naar Popovo

Beste allemaal




Ik denk dat datgene wat ik nu ga vertellen, voor veel mensen ongeloofwaardig klinkt, maar ik had op het moment van vertrek donderdagmorgen ook nog niet het besef dat dit mijn laatste fietsdag zou zijn. Over het waarom hieronder, eerst toch nog een stukje verslag van de donderdag.

Om 07.00 vertrokken, vlot de weg naar Popovo op kunnen pikken, na 10 km aangekomen bij een prachtig natuurreservaat met steile kalkkliffen (Russenski Lom). In de dorpen hier hangt nog de echte Sovjet sfeer, geen kleine boerderijen maar grote agrarische bedrijven met een imposant, lelijk kunstwerk voor de ingang. Ook op de kleinste dorpspleintjes, toch nog een groot imposant gebouw. Alles heeft één ding gemeen: Het ziet er verloederd en verveloos uit.

Nu waarom mijn laatste fietsdag.

Het in de hitte fietsen, het was constant rond de 35 graden Celcius, heeft me dus lelijk opgebroken iets wat ik niet verwacht had. Ik moest steeds meer rustpauzes inlassen en dat beviel me totaal niet. In de bergen in Roemenie had ik bij wat lagere temperaturen nergens last van, maar nu had ik weer dezelfde ervaring als in het begin in Hongarije. Ook had ik problemen om voldoende voeding naar binnen te krijgen. Ik had totaaal geen eetlust, terwijl ik toch behoorlijk veel voeding nodig had. Ik kreeg steeds meer een gevoel mijzelf iets te verplichten dan dat ik mezelf ergens een plezier meedeed. Het vooruitzicht om nog een flink aantal weken onder dezelfde omstandigheden door te fietsen trok me dan ook helemaal niet aan.

Na een paar telefoontjes met Annemieke heb ik dan ook besloten om in Popovo de trein naar Varna te stappen en vandaar terug te vliegen naar Amsterdam.

Waar kijk ik op terug: Een enorme ervaring vooral het stuk door Roemenie heeft diepe indruk achtergelaten. Ik wil alle mensen bedanken die hebben bijgedragen aan deze reis en ik ga zeker met fietsen door maar dan wel wat korter en bijvoorkeur bij wat lagere temperaturen,


Gerrit

5 opmerkingen:

Rens zei

Hoi Pap,

Ik had het van mama gehoord. Goed dat je dan stopt en niet door gaat, want nog 6 weken zijn dan wel erg lang en je doet het toch voor je plezier! Voor ons natuurlijk leuk dat we je binnenkort weer zien en voor jou is het denk ik toch een mooie ervaring geweest!

Tot snel!

Rens

Anoniem zei

Jammer, maar het is perfect dat je naar je zelf luistert!! We hebben genoten van je verhalen, dat moet je zeker blijven dus ook met de korte rondjes rond huis.

Gerrit bedankt en een goede reis.
John

Anoniem zei

Hoi Gerrit,
Ik was verbaasd toen ik las dat je bent gestopt. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in hetgeen je doet dus is het goed dat je bent gestopt. Je bent in ieder geval een hele grote evaring rijker en hebt toch weer een deel van Europa gezien waar niet veel mensen komen. Ik heb met plezier je stukjes gelezen. Laat je deze ervaring niet weerhouden om te blijven fietsen in de toekomst!

AJO/BOR

Albert Heij zei

Hoi Gerrit,

Dit had ik niet verwacht maar ik begrijp het goed. Goed dat je naar jezelf luistert.
Jammer om je reis niet meer te kunnen volgen want dat was best leuk.
Ik spreek je weer in Nederland.

Groet

Albert

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Zo'n besluit vergt veel karakter en zal je niet makkelijk zijn gevallen. Maar wat is het knap om dit te besluiten en inderdaad niet zoals je zelf zegt een verplichting te moeten opleggen naar jezelf toe.

We wensen je dan ook een goede terugreis en een goed weerzien met Annemieke en de kids.
We horen in december uiteraard wel graag je avonturen!!

Groetjes,
Marc en Chantal