Mijn blog



Na mijn pensionering probeer ik 2x per jaar een aantal weken op fietsreis te gaan. Dit bevalt me uitstekend. Bezochte landen tot nu toe.
Europa: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië en Azerbaijan.
Azië: Iran, Pakistan, Kazachstan, Kirgizië, Uzbekistan, Tadjikistan, India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos en Vietnam.
Afrika: Marokko, Gambia,en Senegal.
Verenigde Staten (Californië, Arizona, New Mexico, Texas, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Georgia)

In dit blog vindt je de verslagen van mijn fietstrips, zoals in alle blogs, het laatste verslag bovenaan het oudste onderaan.

In de rechterkolom: De routes en de links naar mijn fotoalbum




Routes 2020

zondag 15 augustus 2010

Dag 2 Zaterdag 14-08 Tapiobicske – Csrkeszölö

Hoi allemaal,

Vandaag 115 km gefietst zit nu bij Cserkeszölö  Het is hier droog en erg warm 37 graden.
Afgelopen nacht een giga onweersbui op mijn dak gehad, het was op mijn hurken zitten in de bosjes naast mijn tent. Op 500 m. van mij sloeg het in bij een boederij. Die vloog in brand, dus een heel spektakel.

Vroeg weg, de tent nog een beetje nat en via Tapioszenmarton, Abony, Toszeg naar Vesseny om de rivier de Tisza over te steken. Het was enorm warm, ongeveer 37°.

Bij de rivier stonden wel een stel Hongaren, maar de pont was al een tijdje uit de vaart.

Dan maar verderop in de hitte. Eerst weer terug en dan via Tiszabog waar wel een (voet) veer was de rivier over. Ik begon veel last van de warmte te krijgen, mijn zwarte broek was bijna wit van het zout, voor mij begonnen wel wat alarmbellen te rinkelen. Gelukkig was ik nu vlak bij een mooie camping in Cserkeszölö met allerlei kuurbaden, ideaal om een dagje weer op niveau te komen. (N046.51.870 E020.12.038) Op de camping nog enorm veel kramp in mijn benen gehad.

Het enige wat ik nodig had was zout, dus ik maakte voor mezelf maar wat ORS
met behulp van zout en suiker. Na een paar uur ging het wel een stuk beter met me. Het was gewoon proppen om eten binnen te krijgen, maar ik moest gewoon eten om op te kalefateren. Het was voor mij wel duidelijk dat ik de volgende dag niet op de fiets zou zitten. Dus maar een vroegtijdige rustdag ingepland.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi pap,

Ik hoop dat je zondag goed hebt kunnen uitrusten. Zo te horen is het goed gelukt! Dat was vast een nacht met heel weinig slaap door de onweer.
We denken veel aan je!

Liefs, Nienke